Luxația sau dislocarea articulară este o leziune ligamentară însoțită de deplasarea capetelor osoase ale unei articulații, determinând pierderea raportului anatomic normal al suprafețelor articulare.

Diagnosticul de entorsă, luxație sau fractură este stabilit de către medicul ortoped pe baza istoricului medical și a examenului clinic al pacientului. În unele cazuri, medicul poate recomanda investigații suplimentare de imagistică medicală pentru evaluarea gravității entorsei sau luxației și elaborarea unui plan terapeutic adecvat pentru fiecare caz în parte.

O articulatie luxata poate fi tratata în functie de recomandările făcute de medicul ortoped. Tratamentul medicamentos, ședintele de recuperare fizică, repausul sau chiar intervenția chirurgicală pot fi incluse în setul de acțiuni, cu rol în gestionarea unei luxații.

* Serviciul poate fi decontat de Casa Naționala de Asigurări de Sănătate pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie/medic specialist. Pacientii care dețin asigurare Allianz sau Signal Iduna, pot benefica de decontare directă.