Infiltrația peri-articulară, ghidată ecografic – permite medicului să vizualizeze acul de seringă în timp real pe masură ce acesta pătrunde către locul de injectare, evitând structurile sensibile precum vasele de sânge și nervii. În cazul tendoanelor, acul va fi ghidat către teaca din jurul acestora (procedură care necesita o precizie deosebită, obținută doar în urma ghidajului ecografic), oferind posibilitatea aspirării în prealabil a conținutului tecii tendonului, în cazuri selectionate. Astfel se asigură injectarea cu o precizie înaltă, spre deosebire de infiltrațiile care nu se efectueaza ecoghidat și au o precizie de 30-40%.

Infiltrația se efectuează cu diferite tipuri de ace atraumatice, alese în funcție de zona puncționată, pentru a reduce durerea legată de procedură. Aceasta va conține un antiinflamator steroidian, conform recomandarilor ghidurilor internationale (triamcinolon) și atunci când este necesar acesta va fi combinat cu un anestezic local (xilina).

Clinica Medoptim Timișoara dispune de trei ecografe performante și medici cu experiență în efectuarea puncțiilor aspirative și  infiltrațiilor ghidate ecografic.