Infiltrația cu plasmă bogată în trombocite (PRP) presupune recoltarea într-o eprubetă specială care conține un activator de trombocite, a unei cantități de sânge venos, centrifugarea, separarea și reintroducerea prin injectarea ghidată ecografic a plasmei bogate in trombocite și factori de creștere la nivelul zonei afectate.

Procedura are un potențial crescut de regenerare și diferențiere a țesutului afectat. Aria de acoperire a terapiei PRP este vastă, tratamentul fiind eficient în: artroze (de șold/ genunchi/gleznă/umăr, etc.), tendinite și tendinoze (supraspinos, peronieri, rotulian, plantar, ahilean etc.), contuzii și rupturi musculare, leziuni ale cartilajului articular, rupturi sau întinderi de ligamente (entorse de gleznă, genunchi, etc.), bursite de genunchi, cot, umăr, etc.

O sesiune de tratament PRP se efectueaza în aproximativ 30 de minute și este minim invazivă, fiind efectuată sub ghidaj ecografic.

Injectarea în cursul aceleiași sesiuni în două structuri diferite (două regiuni), presupune reducerea timpului si costului procedurii.

Este necesar ca pacientul să nu consume alimente cu 4 ore înainte de efectuarea acestei proceduri, respectiv să nu consume carne sau grăsimi (inclusiv uleiuri vegetale) cu 24 ore înainte de efectuarea procedurii.

Pentru a asigura eficiența și siguranța procedurii, în clinica Medoptim Timisoara utilizăm kituri de PRP de cea mai bună calitate, iar infiltrația ghidată ecografic este efectuată cu ajutorul unor ecografe performante, de către medici experimentați.