Consultația medicală efectuată de către medicul ortoped implică câteva etape bine definite. Primul pas în cadrul unei consultații este anamneza, adică discuția dintre medic și pacient, în cursul căreia medicul află care sunt motivele vizitei și istoricul medical al pacientului.

Urmează examenul clinic, reprezentat de efectuarea unor manevre specifice a segmentului afectat, care sunt esențiale pentru stabilirea unui diagnostic și solicitarea investigațiilor suplimentare.

Investigațiile se recomandă specific, in funcție de patologia suspectată, având rol de confirmare sau infirmare a suspiciunii clinice – poate fi vorba despre analize de sânge, radiografie (Rx), ecografie (Eco), rezonanță magnetică (RMN sau IRM), computer tomograf (CT) etc.

Medici ortopezi din cadrul clinicii Medoptim Timișoara utilizează aparatură modernă (ecograf, capilaroscop, osteodensitometru), colaborează și se completează reciproc în vederea stabilirii unui diagnostic și tratament individualizat, conform ghidurilor internaționale, pentru pacienții cu afecțiuni ortopedice si post-traumatice.

* Consultația poate fi decontată de Casa Naționala de Asigurări de Sănătate pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie/medic specialist. Pacientii care dețin asigurare Allianz sau Signal Iduna, pot benefica de decontare directă.